aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nový klip MD upozorňuje na agresivitu řidičů

3. září 2009

Ministerstvo dopravy představilo další televizní spot v rámci kampaně Nemyslíš - zaplatíš! Ukazuje osud mladíka, který se za volantem neovládl, přecenil své řidičské schopnosti a zaplatil za to životem.

Klip upozorňuje na velký problém na českých silnicích, kterým je agresivita řidičů. Režisérem sedmého a posledního TV spotu Nemyslíš - zaplatíš! byl opět Filip Renč, autorem scénáře reklamní agentura Euro RSCG.

Podle dlouhodobého evropského průzkumu více než polovina českých řidičů pociťuje agresi jiných řidičů vůči sobě samým. Projevů agresivního chování je totiž celá řada, ne jen nedovolená rychlost a riskantní předjíždění, jak ukazuje klip. Patří sem i nedodržování bezpečné vzdálenosti, kličkování, bránění ostatním zařadit se do jízdního pruhu, nevhodné používání dálkových světel a zvukových znamení nebo slovní útoky.

„Agresivita na silnicích vytváří nebezpečné situace, které vedou k dopravním nehodám. Všichni řidiči by se měli zamyslet nad tím, jestli by k ostatním účastníkům silničního nemohli být více ohleduplní,“ říká ministr dopravy Gustáv Slamečka.

Nový spot se v televizích objeví od 1. 9., postupně ho nasadí všechny tři celoplošné stanice. Ovšem zatímco Nova a Česká televize ho vysílají bez omezení, Prima bude část klipu před 20. hodinou zakrývat černým čtvercem. Činí tak z obavy, že některé scény mohou působit na dětského diváka děsivě a tím narušit jeho psychický vývoj. Plná verze bude k vidění také na stránkách www.nemyslis-zaplatis.cz.

Celá kampaň bude trvat do konce roku 2010 a její součástí jsou také billboardy, rozhlasové spoty, tiskové inzeráty, internetové bannery, informační letáky a roadshow. Kampaň Nemyslíš - zaplatíš! už získala řadu ocenění od odborníků na reklamu a komunikaci.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >