aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policisté hlídali rychlost

28. srpna 2009

Policisté z celé České republiky se v době od 17. do 23. srpna zaměřili na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Celorepublikové kontroly byly naplánovány v rámci spolupráce Policie ČR s organizací TISPOL.

Akce se stejným zaměřením se uskutečnily i v dalších evropských státech organizovaných v TISPOL. Kontroly provádělo celkem 1907 policistů z dopravní, pořádkové, cizinecké i kriminální policie. Do akce byly zapojeni také pracovníci celních úřadů a orgánů krajských úřadů a obecních úřadů obcí s rozšířenou působností.

Zkontrolováno bylo přes 22 979 vozidel. Policisté odhalili celkem 5 602 přestupků a uložili pokuty v celkové výši 4,731.800 Kč. Z toho 592 přestupků bylo oznámeno správním orgánům. O tom, že řidiči stále nejsou ochotni na silnicích respektovat pravidla, svědčí i fakt, že ve 2 817 případech z celkového počtu přestupků se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti. Pod vlivem alkoholu bylo odhaleno 55 řidičů a 472 osob nebylo za jízdy řádně připoutáno.

Při kontrolách bylo odhaleno také 675 technicky nezpůsobilých vozidel a v 68 případech byla neoprávněně použita zpoplatněná komunikace. V průběhu týdne bylo uloženo také 11 kaucí v celkové výši 198 000 Kč. Akce odhalily 47 trestných činů, 9 pohřešovaných nebo hledaných osob a 2 odcizená vozidla.

Do konce tohoto roku se v rámci organizace TISPOL uskuteční ještě 3 celorepublikové akce různého zaměření.

-ric- ; PČR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >