aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Líbí se vám elektromobil Tesla?

7. srpna 2009

Tesla Roadster je supersportovní elektromobil vyráběný společností Tesla Motors. Dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhé 4 sekundy, maximální rychlost je 210 km/h. Dojezd se pohybuje na jedno nabití kolem 400 km.

Roadster byl vyvinut ve spolupráci se společnostmi Lotus a AC Propulsion, v podstatě se jedná o upravený Lotus Elise. Maximální výkon elektromotoru ukrytého pod karoserií z uhlíkových vláken je 248 koní, maximální otáčky 13 500 za minutu. Přitom je Tesla Roadster naprosto nehlučný, převodovka je sekvenční manuální.

Zástupci firmy tvrdí, že by svůj jedinečný elektromobil chtěli prodávat za cenu kolem 89 000 dolarů. Problém je nicméně v lithium iontových (li-ion) bateriích.

Těch se ve voze nachází 6 831 a po několika letech musejí být vyměněny, což vůbec není levná záležitost. Zatím to vypadá, že tenhle supersport bude hlavně pro bohaté fajnšmekry. Pokud máte tedy nějaký ten milon navíc, není nad čím přemýšlet.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >