aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Další tragický víkend - zemřelo 11 lidí

14. července 2009

O uplynulém víkendu zemřelo na českých silnicích 11 motoristů. Alarmující je ovšem akt, že hned šest z nich bylo motorkářů. Ne vždy za to ale mohla jen nepřiměřená rychlost. V sobotu zemřelo na cestách sedm osob a v neděli pak čtyři.

V sobotu 11. července se stalo celkem 152 nehod, při kterých bylo 14 lidí těžce zraněno a 59 lehce. V neděli to pak bylo více než 130 nehod s celkem devíti těžce raněnými a 46 lehce.

Mezi mrtvými jsou jedna chodkyně, dva spolujezdci, dva řidiči v osobním automobilu a šest motorkářů. Zatím tak nezabírají ani policejní akce, které jsou přes prázdniny plánovány téměř na každý víkend. Policisté se ale nechali slyšet, že si znovu posvítí mnohem více především na motorkáře.

Informace byly čerpány z policejních statistik. Zatím nejtragičtější víkend byl 16. a 17. května 2009, kdy na cestách zemřelo 14 osob.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >