aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V cizině vás mohou dopravní přestupky přijít pěkně draho

24. června 2009

Mnoho českých řidičů se chystá přes léto do ciziny k moři se svým vozem, takže je na místě si dávat velký pozor na to, abyste při cestě na dovolenou dodržovali dopravní předpisy. Pokuty v zahraničí jsou totiž mnohonásobně vyšší, než je tomu v České republice.

V Rakousku například vyfasuje řidič s alkoholem v krvi pokutu až 6000 Euro. Nejen, že nezbude nic na dovolenou, ale zřejmě se bude muset daná pokuta splácet i několik měsíců.

Vůbec nejvyšší pokuty vám asi hrozí u sousedů v Rakousku nebo Německu. Pokud pojedete po cestě o více než 50 km/hod více, než je povoleno, může vás to vyjít až na 2200 Eur. Za alkohol v krvi je to pak až zmiňovaných 6000 Eur.

V Německu mají policisté na dálnicích jako jednu z nejoblíbenějších činností měření vzdálenosti mezi jedoucími vozidly. Čím rychleji jedete a čím jste blíže při této rychlosti vozidlu před vámi, tím vyšší pokutu můžete očekávat.

Oblíbenou destinací Čechů je Chorvatsko. Pokuty tam se dají přirovnat k těm, co se platí také u nás, nicméně i tam může nějaký větší ´hřích´ vyjít draho a to už s rozpočtem rodiny na dovolené, může zahýbat.

Co tedy dělat? Jednoznačně nejlepší možností je dodržovat předpisy nejen u nás, ale především v cizině a mít v pořádku vůz, ve kterém jedete!

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >