aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Šrotovného se dočkáme asi v zimě ?

9. června 2009

Podle nového ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Tošovského je šrotovné v České republice připraveno ke spuštění, zatím ale stále není jasné, kdy a kde budou moci čeští motoristé o třicetitisícový příspěvek žádat.

První odhady hovořily o tom, že by to mohlo být někdy na podzim, nyní se mluví o tom, že by to mělo být na přelomu roku 2009 a 2010. Spuštění tohoto programu nyní plně záleží na rozhodnutí a nařízení vlády.

Nutno říci, že v současnosti je na tom automobilový průmysl v Česku mnohem lépe, než před několika měsíci. Je to ale především díky tomu, že šrotovné již zavedly v podstatě všechny okolní státy, včetně Slovenska a to Škodovce především v Německu hodně pomáhá. Nikdo ale netuší, jak to dopadne s automobilovým průmyslem poté, co se dotace všude zastaví.

Šrotovné u nás je jedno z nejnižších v Evropské unii. Český stát hodlá vyplácet pouze 3é tisíc korun a pořizovací ceny nového vozu nesmí překročit hranici půl milionu. Je tedy otázkou, kolik lidí takovou dotaci vlastně využije...

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >