aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Souhrnná nová statistiky nehodovosti za rok 2008

10. června 2009

V roce 2008 se na území České republiky stalo 160 376 nehod při nichž zemřelo 992 osob a dalších 3809 osob bylo těžce zraněno.

Tato čísla stále nejsou příliš příznivá, ale přesto jsme ve srovnání s rokem 2007 zaznamenali poměrně významné zmenšení následků vážných nehod - počet usmrcených osob klesl oproti minulému roku o téměř 12%, celkový počet nehod se snížil o více než 22 000. Toto jsou pozitivní čísla a proto doufáme, že tento vývoj budeme moci sledovat též v dalších letech.

Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy ( 92 551 nehod - tj. 62, 8% z celkového počtu ), vysoká rychlost sice způsobila výrazně menší počet nehod, při těchto nehodách však umíralo nejvíce osob vůbec ( 23 187 nehod - tj. pouhých 15,7 % z celkového počtu nehod, avšak následkem těchto nehod zemřelo 432 osob, tj. téměř 50% z celkového počtu usmrcených osob ).

Nejčastěji lidé umírali ve víkendových dnech - v sobotu bylo usmrceno 170 osob celkem, v neděli pak 153 osob.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >