aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Auto na autosalonu Brno 2009

28. května 2009

Škoda Auto na autosalonu Brno 2009 20.5.2009 Škoda Auto představí na autosalonu v Brně ve světové výstavní premiéře modely Octavia RS, Octavia RS Combi a Octavia Scout.

V národní premiéře se představí model Yeti. V případě modelu Octavia RS jsou změny nejvíce patrné v exteriérové části vozu, přepracována byla maska chladiče, nárazník a světlomety. Nově přibyly xenonové výbojky s natáčecím modulem, nebo LED světlomety pro denní svícení. Změn doznal i podvozek, snížila se celková hmotnost vozu, což se pozitivně projevilo na výkonnostních parametrech. Omlazené deriváty modelu Octavia budou vystaveny v obou karosářských variantách. Octavia RS s benzinovým motorem 2,0 TSI/147 kW, s šestistupňovou manuální převodovkou.

Octavia Scout zaujme přepracovanou maskou chladiče, na kterou navazují dominantnější světlomety. Vůz působí celkově robustnějším dojmem, průchodnost terénem, dynamika i komfort jízdy zůstaly zachovány. Vystavený model disponuje výkonným dieselovým motorem 2,0 TDI DPF/103 kW, s pohonem všech kol, který je řešen spojkou Haldex čtvrté generace.

Národní premiéra Yetiho

Veřejnosti v České republice se vůbec poprvé představí nejnovější model Škoda Yeti, kompaktní zástupce kategorie SUV. Vystavený vůz v barevném provedení modrá Aqua je vybaven benzinovým motorem 1,8 TSI/118 kW 4x4.

Modely Fabia GreenLine oficiálními vozy veletrhu

Vedle avizovaných novinek se v expozici společnosti Škoda Auto o rozloze 1 100 m2 představí celá modelová paleta vozů Škoda. Návštěvníci budou moci shlédnout například Fabii Scout s dieselovým motorem 1,4 TDI PD DPF/59 kW. Příspěvek k ekologii představuje rodina vozů GreenLine, včetně modelu Octavia GreenLine s novým dieselovým agregátem 1,6 TDI CR/77 kW. Modely Fabia GreenLine slouží zároveň jako oficiální vozy veletrhu. Chybět nebude Škoda Superb 3,6 FSI V6 4x4/191 kW, doplněná o atraktivní styling kit Škoda originálního příslušenství.

Autogramiáda soutěžních jezdců

Součástí expozice je i soutěžní speciál Fabia Super 2000, s nímž piloti Jan Kopecký a Fin Juho Hänninen úspěšně reprezentují v seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC). V neděli 7. června od 11 do 13 hodin proběhne na stánku Škoda Auto autogramiáda jezdce Jana Kopeckého a navigátora Petra Starého, kteří v nedávné rallye na Azorských ostrovech obsadili skvělé druhé místo.

Vyzkoušejte si vůz Škoda

V rámci doprovodného programu letošního autosalonu budou mít návštěvníci příležitost vyzkoušet si vybrané modely Škoda v praxi, přímo v areálu brněnského výstaviště, v blízkosti haly G1. Do výstavní ankety Lady car je nominován atraktivní model Fabia Sportline s designovými doplňky ze sortimentu Škoda originálního příslušenství.

Speciální bonus pro majitele vozů Škoda

V neděli 7. června stačí na pokladně brněnského výstaviště předložit klíček od jakéhokoliv vozu Škoda a obratem získáte volnou vstupenku na tento den. Každý den se navíc hraje o víkend s vozem Yeti, stačí vyplnit jednoduchou registraci na stánku Škoda Auto v hale P.

Rozsáhlá nabídka originálních dílů a příslušenství pro návštěvníky veletrhu

Mezi aktuální novinky ze sortimentu Škoda originálního příslušenství patří kolekce jízdních kol a cyklistického oblečení pro rok 2009. Kromě tradičních horských, crossových a dětských je nově k dispozici i ryze silniční verze Mont Ventoux. Na vybraných exponátech jsou pak k vidění další produkty, které zdůrazňují exkluzivitu vozu (Styling kit), zvyšují přepravní kapacitu (střešní transportní systémy) a v neposlední řadě myslí na bezpečnost nejmenších členů posádky (dětské autosedačky).

Pro majitele starších vozů Škoda

Vlastníte-li starší vůz Škoda (pět a více let), pak je pro Vás připravena akce Šeková knížka plná slev, nabízející slevu až 20% na Škoda originální díly a servisní služby. Další zajímavou nabídkou je kontrola ojetého vozu zdarma. Nabídka se vztahuje na vozy Škoda Felicia, Fabia, Octavia a Superb stáří 5 a více let, které jsou ve vlastnictví zákazníka maximálně 2 měsíce.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >