aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Čeká nás zřejmě zdražení dálničních známek!

20. května 2009

Podle slov nového ministra dopravy Gustáva Slamečka nás zřejmě již od začátku roku 2010 nemine zdražení dálničních známek. Cena by měla jít nahoru o deset procent. Zatím je to ale pouze návrh, který se musí projednat na vládní půdě.

K poslednímu zdražení přitom došlo vloni, kdy se kupón zdražil přesně o sto korun. Z 900 korun šel na rovnou tisícikorunu.U nákladních vozidel to byl ale skok o tisícovku a to ze sedmi na osm tisíc korun.

O desetinu dražší známky by do státní kasy mohly přinést navíc 300 miliónů korun. Mluvčí Hanzelka řekl, že v roce 2008 se prodaly kupóny za celkem 2.67 miliardy korun.

Zdražení by ale sebou mohlo zároveň přinést pro mnoho rodin i úsporu. Už by se totiž známky do vozů nelepily, ale vznikly by elektronické viněty, které by se daly předávat z vozu do vozu.

Rodina, která má tak ve svém vozovém parku dva nebo i více vozů, by pak mohla elektronickou známku předávat z auta do auta dle potřeby a nemusela by kupovat dvě nebo i více známek po tisíci korunách.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >