aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Slovensko uvažuje o šrotovném

2. března 2009

Co se ministrům v České republice zdá jako mrhání státních financí, to na Slovensku začne platit možná už příští týden. Slovenská vláda chce totiž po vzoru ostatních západních zemí zavést tzv. šrotovné.

Premiér Fico tak reaguje na stále se snižující poptávku po nových vozech. V západní Evropě tato kompenzace pro motoristy pomohla trh s novými vozy oživit, takže doufá, že stejně tak tomu bude i na Slovensku.

Celkově chce Slovensko na šrotovné vyčlenit téměř miliardu korun. Příspěvek pro motoristy by se pohyboval v rozmezí 1000 až 2000 Eur. V plné výši dostanou příspěvek ti motoristé, kteří sešrotují a vyřadí z evidence vozidel automobil starší deseti let.

Slevu bude možné uplatnit jen na vozy do určitéceny, která ale zatím nebyla pevně stanovena. Zřejmě tam bude hranice 15 tisíc Euro. Lidé si tak budou moci koupit i vozy střední třídy.

Richard Vlček ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >