aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Za vysoké překročení rychlosti bude policie zabavovat vozy

11. února 2009

Zajímá vás, co hodlají policisté dělat proti těm řidičů, kteří překračují rychlost i dvakrát tolik, než by se mělo v daném úseku jet? Klidně vám za takový přestupek zabaví na čas vaše vozidlo.

Od počátku letošního roku využili muži zákona této možnosti hned čtyřikrát. Tuto metodu sice využívají jen velmi výjimečně, nicméně s ohledem na vysoký počet mrtvých na cestách, budou tohoto prostředku využívat mnohem častěji.

Zabavení vozidla ale není jednoduchou operací a řídí se zákony. Podle něj mohou dopravní policisté vůz zabavit v případě, že se řidič dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a existuje možnost, že se bude vyhýbat přestupkovému řízení nebo složení kauce. Auto mu vrátí po zaplacení pokuty nebo po správním řízení.

Od 1. ledna 2009 může policie sama rozhodnout, jak s autem naloží. Může jej nechat ekologicky zlikvidovat, může ho prodat nebo jej bude sama využívat.

Richard Vlček ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >