aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Octavie se dá pořídit pod 300 tisíc korun

6. února 2009

Není sporu o tom, že světová finanční krize asi nejvíce zasáhla právě automobilky. Ceny aut tak začaly logicky klesat a tato vlna se přesunula i do České republiky. Dnes se tak dá pořídit u některých prodejců Škoda Octavia v základní verzi i pod 300 tisíc korun.

Ještě před rokem stále taková Octavie 369 tisíc korun. Podle expertů je právě nyní ideální doba na koupi vozu. Oslabující koruna by totiž mohla v několika dalších týdnech vyšroubovat ceny zpět směrem nahoru.

Ceny by však mohly být pro české občany ještě příznivější. Pokud by totiž vláda schválila tzv. „šrotovací daň“, pak byste při likvidaci svého starého vozu mohli dostat určitý bonus, pokud byste si koupili automobil nový.

Například v Německu dosahuje takové odstupné až 2500 Euro. Motoristy ale musí mít automobil, který byl poprvé registrován před rokem 2000 a musí jej vlastnit více než 12 měsíců.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >