aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tuning Cup 2009 - oficiální kalendář

4. února 2009

Do startu 5. ročníku soutěže AZ pneu Tuning Cup zbývají sice ještě tři měsíce, ale oficiální kalendář už je na světě. Jeho tvorbu provázelo velice složité rozhodování, protože seznam adeptů čítal více než 25 nejrůznějších tuningových akcí.

Uspět mohla ale pouze čtvrtina z nich. Důvod je jednoduchý - snížení počtu základních kol soutěže. Po mnoha verzích nového kalendáře a neustálých úpravách termínů akcí, které měli na svědomí jejich pořadatelé, jsme konečně dospěli ke konečnému rozhodnutí.

Kalendář soutěže AZ pneu Tuning Cup 2009 má následující podobu:

2. 5. - Fashion Cars Vysoké Mýto

30. 5. - Fast Tuning Meeting Olomouc

6. 6. - Tuning sraz Milovice

11. 7. - Relaxmeeting Pardubice

25. 7. - Car Wars Panenský Týnec

8. 8. - Tuning Extreme Show Příbram

22. 8. - Mimoňské války XV

26. 9. - Tuning Salon Brno 2009 - finále soutěže

Možná se ptáte, proč dochází k tak citelnému snížení základních kol soutěže. Vždyť v sezóně 2008 jsme dokázali objet 11 akcí a k tomu finále. Zájem o soutěž mezi organizátory srazů byl obrovský i letos. AZ pneu Tuning Cup je ovšem od úplných počátků „volnočasovým“ projektem, na kterém se dobrovolně podílejí nejen jeho organizátoři, ale i porotci a další členové realizačního týmu. A jejich priority se časem mění. Rozhodli jsme se pro vás raději nachystat menší počet opravdu kvalitních akcí, které budou stát za to. Méně je někdy více, jak možná občas slyšíte z úst některého z našich porotců. A přesně tímto pravidlem jsme se rozhodli řídit při sestavování kalendáře.

Velice diskutovanou otázkou je také poměr českých a moravských akcí, které AZ pneu Tuning Cup v daném ročníku absolvuje. A letošní situace moravskou část soutěžících asi příliš nepotěší. Můžeme to opakovat každý rok, ale na Moravě prostě není kde brát. Při tvorbě kalendáře hraje vliv celá řada skutečností. Patří mezi ně například zkušenosti s pořadateli, zajištění akce, její termín a časový harmonogram, poloha nebo poskytnuté záruky.

Rozhodování není vůbec jednoduché, a když vezmeme v potaz všechna pro a proti, vychází nám z toho konstatování, že jediným čistě moravským zástupcem bude v roce 2009 Fast Tuning Meeting Olomouc, který proběhne na konci měsíce května. Malou útěchou pro „Moraváky“ je ale určitě fakt, že cesta na dvě velice pohodové středočeské akce (Fashion Cars, Relaxmeeting) není zase tak dlouhá a určitě se vyplatí absolvovat. Navíc i finálové klání se uskuteční na půdě moravské metropole Brno (viz níže). Zbylé akce by se daly nazvat jako „tuningcupová klasika“. Příbram, Týnec nebo Mimoňské války přece nemůžeme vynechat.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >