aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Model nové Octavie na veletrhu Designblok 08

8. října 2008

Model novinky Škoda Octavia facelift vyhotovený z modelářské hlíny bude k vidění v rámci desátého ročníku veletrhu Designblok 08 v Praze Holešovicích.

Dny designu proběhnou od 7. do 12. října 2008 v Praze, v zónách Holešovice, Karlín a Staré a Nové město. Octavia, nejprodávanější model Škoda Auto jehož se od jeho uvedení v roce 1996 prodalo doposud více než 2 mil. vozů, prošel výrazným omlazením.

Designéři a vývojáři se modernizaci řady Octavia věnovali s maximální pečlivostí a přesnou kontrolou každého jednotlivého detailu. Vedle technických zlepšení a aplikace výsledků technického vývoje byl důkladně přepracován především design. Rozsáhlé změny se neomezily pouze na inovaci takzvaných „měkkých“ dílů. Přepracovány byly i plechové díly karoserie a změny jsou patrné i v interiéru vozu.

Vystavený, tzv. „clay“ model, který bude k vidění před budovou Superstudia DOX (ul. Poupětova 1A, Praha 7 - Holešovice) ilustruje jednotlivé fáze přípravy nového automobilu od modelářské hlíny až pod finální verzi vozu.

Společnost Škoda Auto poskytla v rámci veletrhu Designblok 08 flotilu oficiálních vozů, které budou sloužit jako V.I.P. shuttle po celou dobu jeho konání. Jedná se o modely Superb nové generace mezi nimiž nechybí také prodejní novinka letošního podzimu, prémiový Superb 3,6 FSI V6 s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >