aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ve čtvrtek odstartoval závod milionářů

26. září 2008

Ve čtvrtek 25. září odstartoval v Praze závod milionářů. Tajný závod o němž neměla informace ani policie České republiky, se jede o centimetrový diamant. Také proto má název Diamond Race.

Je to obdoba z minulosti známého Gumballu 3000. Ten byl v loňském roce předčasně ukončen po tragické nehodě jednoho z účastníků. Ten se tehdy srazil s vozidlem v běžném provozu a řidiče, který neměl o závodu nejmenší tušení, při tomto střetu zabil.

Trasa včerejší etapy vedla z Prahy do Budapešti. Jelo se přes města Hradec králové, Jihlavu, Brno a Bratislavu. Do závodu se přihlásilo zhruba padesát posádek, které musely zaplatit startovné zhruba 50 tisíc korun.

Jakmile se policisté o akci dozvěděli, okamžitě posílily hlídky na rizikových místech. Podle posledních informací dostal pokutu snad každý z účastníků tohoto závodu. Po dálnici si to někteří svištěli i rychlostí přesahující hranici 250 km/hod. Zácpy se snažili závodníci objíždět odstavnými pruhy, což si policie pohlídala.

U nás za rychlou jízdu hrozí pokuta nebo maximálně správní řízení, v jiných zemích by však policisté mohli takovému řidiči dokonce zabavit jeho drahý vůz. O tom se v minulosti přesvědčil třeba i český fotbalový reprezentant Milan Baroš, který přišel o svůj supersporťák při rychlé jízdě ve Francii.

Závod končí až v sobotu, kdy se všechny posádky vrací po stejné trase zpět do Prahy. Kdo zajede nejrychlejší čas, získá podle organizátora téměř centimetrový 3.4 gramy vážící diamant.

Richard Vlček ; Zakruta.CZ

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >