aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Malá škodovka za 115 tisíc bude

9. září 2008

Automobilka Škoda uvažuje o výrobě malého superlevného auta pro Indii a rozvojové země. V přepočtu by stálo kolem 115 tisíc korun. Poprvé v historii automobilky by to byl model, vymyšlený v Česku, který by na české silnice nejspíš nikdy nevyjel.

Indický trh je nyní pro Škodu jedním z nejrychleji rostoucích odbytišť. Malá škodovka by mohla konkurovat „nejlevnějšímu autu světa“, které chce začít vyrábět indická automobilka Tata. Jejím cílem je dostat cenu vozu na hranici 50 tisíc korun.

Informaci o přípravě levné miniškodovky jako první přinesl server iDNES.cz a včera ji potvrdil mluvčí Škody Auto Jaroslav Černý. Zároveň odmítl spekulace, že levný vůz bude vycházet ze studie Volkswagenu Up!

„Nechci to auto spojovat s žádným modelem, který existuje nebo je na papíře,“ řekl. Škoda chce v Indii postupně zavést čtyři další nové modely k současným octaviím a fabiím.

-ric- ; (Idnes)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >