aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policisté při akci odhalili dva opilé motorkáře

11. srpna 2008

V sobotu se konala na trase mezi Mělníkem a Dubou policejní akce, která měla za úkol si posvítit především na motorkáře. Důvodem je to, že jich na našich silnicích rok od roku umírá více a více.

V červenci na této silnici zahynul u Medonos motorkář Michal Minka, který si vyrazil na projížďku na vypůjčeném stroji Suzuki.

Potetovaní členové motorkářského gangu v černé kůži museli v sobotu trpělivě sedět na lavičkách. Čekali, až policisté přivezou z odběru krve kamaráda, který nadýchal 0,73 promile. Podnapilý motorkář, kterého policie zastavila v Deštné u Dubé, přišel o řidičský průkaz.

Razie se konala ve dvou okresech – Česká Lípa a Mělník. Zapojilo se do ní osmadvacet policistů na dvanácti skrytých stanovištích. Mezi nimi pendlovali kolegové na motorkách a nad tím vším kroužil policejní vrtulník.

Akce reagovala na stále tragičtější bilanci na silnicích. Motorkářů umírá při nehodách čím dál tím víc (jen loni jich v Česku zahynulo 115).

-ric- ; (Idnes)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >