aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Na dálnici D1 se nejvíce bourá na desátém kilometru

8. srpna 2008

Podle statistiky za loňský rok je desátý kilometr dálnice D1 nevíce nebezpečný, co se počtu nehod týká. Nicméně velkým kladem je to, že se při 38 loňských nehodách nikomu nic nestalo.

Provoz v tomto úseku je totiž velice hustý a často se tam popojíždí pomalu v kolonách. Většinou se tak jednalo spíše o drobné nehody, při kterých nikdo nepřišel k újmě.

Také proto se ministerstvo dopravy rozhodlo, že jedna z velkých informačních tabulí vyroste právě na tomto úseku. Základy se začaly hloubit již v minulém týdnu. Tabule má řidiče varovat před kolonou, nehodami či špatným počasím. Nad dálnicí už asi čtyři takové tabule ve směru na Brno slouží, ale to stále nestačí.

Když se ale zeptáte řidičů, kteří brázdí naši největší dálnici téměř každý den, tak vám shodně odpoví, že nebezpečný je každý úsek. Podle nich by totiž měla mít dálnice po celé délce minimálně tři pruhy a napojovací pruhy při výjezdu z benzínek či odpočívadel by měly být mnohem delší a také širší.

Je ale jasné, že pokud by se dodržovala pravidla na dálnici a řidiči jezdili předepsanou rychlostí, zřejmě by nebyla ani polovina nehod a situace by byla mnohem klidnější, což dokládá nejedna statistika.

Bezohledným motoristům, kteří neustále porušují pravidla a to na všech silnicích, by totiž nepomohly ani čtyři nebo pět pruhů...

Richard Vlček (Internet)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >