aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V úterý zemřelo na cestách sedm lidí

25. července 2008

Ani tento týden se nehodovost na cestách nijak rapidně nesnížila. Vývoj je spíše nepříznivý. Policisté proto varují, buďte o víkendu za volantem opatrní.

Podle předběžných údajů šetřila policie od začátku července 9 394 nehod, při kterých 67 osob zahynulo a dalších 1 888 bylo zraněno. Zatím nejtragičtějším červencovým dnem bylo úterý 22., kdy zahynulo 7 lidí a velmi tragická byla i neděle 13. (zahynulo 6 lidí).

Podle srovnání údajů z loňským rokem vyplývá, že nadcházející víkend může být opět velmi tragický. V tomtéž týdnu loňského roku zahynulo 12 lidí. Již nyní je zřejmě, že vývoj v tomto týdnu není příznivý. Jen při úterních nehodách zahynulo 7 lidí.

Podle prognóz má dojít opět ke změně počasí a tyto změny prakticky vždy ovlivňují vývoj následků nehod. Ředitelství služby dopravní policie proto považuje za nutnost na tyto skutečnosti upozornit. Dosavadní výsledky statistiky nehod signalizují malou přizpůsobivost řidičů právě měnícím se klimatickým podmínkám a s tím souvisí i neadekvátní způsob jízdy.

-ric- ; PČR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >