aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V Japonsku i USA klesá prodej nových aut

11. července 2008

Zřejmě vysoké ceny pohonných hmot mohou za to, že ve Spojených státech amerických a v Japonsku klesl zájem o nová vozidla. V Japonsku se jich prodalo pouze 3.43 milionu, což je nejnižší číslo od roku 1972.

Zájem klesl hlavně o nákladní auta, úbytek se ale dotkl i osobních. Chuť nakupovat oslabila také u Američanů, naopak Britové si koupili nových aut více.

Ve Spojených státech se loni prodej nových aut propadl téměř o tři procenta na 16,1 milionu vozů. Dostal se tak na nejnižší úroveň od roku 1998.

Údaje také ukázaly, že největší japonské automobilce se na rozdíl od domovského trhu vedlo v cizině dobře. Toyota Motor totiž v USA prodala více aut než její americký rival Ford Motor a sesadila ho z pozice druhého největšího prodejce automobilů v zemi. Ford si držel druhé místo za skupinou General Motors více než 75 let.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >