aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ministr dopravy k novým změnám...

30. června 2008

V minulém týdnu prošly poslaneckou sněmovnou změny, které znemožňují obecní policii, aby měřila ve svých obcích rychlost, jako tomu bylo doposud. To se ovšem vůbecnelíbí starostům, kteří nakoupili radary za několik miliónů a nyní by ležely ladem ve skladech.

Jaký je názor ministra dopravy na tuto změnu? Stanovisko ministra dopravy Ing. Aleše Řebíčka na sněmovní hlasování o novele, která by měnila podmínky měření rychlosti obecní policií.

„Měl jsem na téma měření rychlosti obecní policií, po hlasování ve sněmovně, řadu telefonů a téma krátce padlo i při různých jednáních. Na mou otázku všichni, včetně starostů, se kterými jsem mluvil, potvrdili, že v prvé řade jde o bezpečnost a až pak o výnosy do městských a obecních rozpočtů.“

„Proto jsem připraven podpořit návrh, který by mohli podat někteři senátoři, že městské policii právo měřit zůstane, ale jen na místech, kde jsou velká rizika z hlediska bezpečnosti, a která budou pro měření schválena Policií ČR a Ministerstvem dopravy. A za podmínky, že výnos z pokut bude příjmem státního, nikoli obecního či městského rozpočtu. Jde-li obcím skutečně o bezpečnost, neměl by pro ně tento návrh být nepřijatelný.“

Richard Vlček (mvdr)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >