aktuálně: 41 uzavírek, 35 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škodovka podporuje projekty na zvýšení bezpečnosti

28. února 2011

Součástí strategie trvale udržitelného rozvoje Škoda Auto je také podpora projektů bezpečnosti silničního provozu v okolí českých závodů automobilky. Škoda Auto v uplynulém roce podpořila řadu projektů pro zlepšení bezpečnosti silničního provozu.

V blízkosti českých závodů v Mladé Boleslavi, ve Vrchlabí, Kvasinách a Solnici se automobilka podílela na financování opatření zlepšujících bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Realizací cílených opatření automobilka prokázala svou konkrétní společenskou angažovanost.

V Mladé Boleslavi, hlavním sídle společnosti Škoda Auto, podporuje automobilka už několik let městský projekt ´Bezpečná cesta do školy´. V rámci tohoto projektu jsou důsledně identifikována místa, která jsou pro školáky nebezpečná a následně se pomocí cílených opatření jejich bezpečnost zvýší. Konkrétně vylepšilo město s podporou společnosti Škoda Auto přechod pro žáky základní školy v ulici Pražská. Na přestavbu přechodu, který byl předtím žáky a jejich rodiči vyhodnocen jako nebezpečný, poskytla automobilka částku 250 000 Kč.

Také ve Vrchlabí byl realizován projekt pro chodce. Podnik zde spolufinancoval dokumentaci nového chodníku v Dělnické ulici (sousedící s tamním závodem Škoda Auto) částkou ve výši 80 000 Kč.

V Solnici a v Kvasinách instalovaly městské úřady s finanční účastí společnosti Škoda Auto čtyři nová dopravní zrcadla na zvláště nepřehledných místech. Na instalaci každého zrcadla přispěla firma částkou 15 000 Kč.

Radek Špicar, vedoucí vztahů s veřejnými institucemi Škoda Auto, vysvětluje motivaci automobilky: „Prostřednictvím námi podporovaných projektů nepodporujeme pouze důležitá opatření v místech, na kterých působíme, nýbrž podtrhujeme také naši angažovanost za zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Pro nás to znamená prožívat a realizovat společenskou odpovědnost ve smyslu ´Myslet globálně - jednat lokálně´. Na zvýšení bezpečnosti silničního provozu současně profitují i naši zaměstnanci a jejich rodiny.“

-ric- ; Škoda

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >