aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škodovka podporuje projekty na zvýšení bezpečnosti

28. února 2011

Součástí strategie trvale udržitelného rozvoje Škoda Auto je také podpora projektů bezpečnosti silničního provozu v okolí českých závodů automobilky. Škoda Auto v uplynulém roce podpořila řadu projektů pro zlepšení bezpečnosti silničního provozu.

V blízkosti českých závodů v Mladé Boleslavi, ve Vrchlabí, Kvasinách a Solnici se automobilka podílela na financování opatření zlepšujících bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Realizací cílených opatření automobilka prokázala svou konkrétní společenskou angažovanost.

V Mladé Boleslavi, hlavním sídle společnosti Škoda Auto, podporuje automobilka už několik let městský projekt ´Bezpečná cesta do školy´. V rámci tohoto projektu jsou důsledně identifikována místa, která jsou pro školáky nebezpečná a následně se pomocí cílených opatření jejich bezpečnost zvýší. Konkrétně vylepšilo město s podporou společnosti Škoda Auto přechod pro žáky základní školy v ulici Pražská. Na přestavbu přechodu, který byl předtím žáky a jejich rodiči vyhodnocen jako nebezpečný, poskytla automobilka částku 250 000 Kč.

Také ve Vrchlabí byl realizován projekt pro chodce. Podnik zde spolufinancoval dokumentaci nového chodníku v Dělnické ulici (sousedící s tamním závodem Škoda Auto) částkou ve výši 80 000 Kč.

V Solnici a v Kvasinách instalovaly městské úřady s finanční účastí společnosti Škoda Auto čtyři nová dopravní zrcadla na zvláště nepřehledných místech. Na instalaci každého zrcadla přispěla firma částkou 15 000 Kč.

Radek Špicar, vedoucí vztahů s veřejnými institucemi Škoda Auto, vysvětluje motivaci automobilky: „Prostřednictvím námi podporovaných projektů nepodporujeme pouze důležitá opatření v místech, na kterých působíme, nýbrž podtrhujeme také naši angažovanost za zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Pro nás to znamená prožívat a realizovat společenskou odpovědnost ve smyslu ´Myslet globálně - jednat lokálně´. Na zvýšení bezpečnosti silničního provozu současně profitují i naši zaměstnanci a jejich rodiny.“

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >