Dálniční kupóny z roku 2007 platí až do 31. ledna 2008

4. ledna 2008

Loňské roční dálniční známky platí až do konce ledna, upozornilo dnes ministerstvo dopravy. To je změna proti minulému roku, kdy platnost známek kvůli zavádění elektronického mýtného končila výjimečně 31. prosince.

Za novou známku zaplatí řidiči asi o deset procent více než za tu starou; roční kupon pro osobní automobil stojí 1000 korun.

Podle mluvčího MD Karla Hanzelky na úřad volají lidé s dotazy, zda na starou známku mohou jezdit i po Novém roce. „Lidé mohou být v klidu, stará známka platí i v lednu,“ řekl. Dodal, že s nákupem nových známek řidiči zatím nespěchají; podle zkušeností z minulých let přijde hlavní vlna zájmu o dálniční kupony až koncem ledna.

Distribuce dálničních známek je podle Hanzelky zajištěna. „Dálničních kupónů je vyrobeno dostatečné množství a prodejní místa jsou předzásobena,“ řekl. Známky je možné koupit především na pobočkách České pošty a čerpacích stanicích.

-ric- ; mvdr