aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Auto na autosalonu v Pekingu

22. dubna 2010

Nejvýznamnější čínský autosalon letošního roku v hlavním městě Pekingu bude svědkem slavnostního uvedení omlazeného modelu Octavia MingRui na čínský trh. Octavia MingRui je prvním modelem z portfolia vozů Škoda, vyráběným v závodě Shanghai Volkswagen v Šanghaji. Stejně jako ve světě, tak i v Číně je Octavia nejprodávanějším modelem značky Škoda.

Na místních úspěších se podílí cca 70%, ve své třídě má tržní podíl více než 2%. Vozy Octavia MingRui jsou v Číně nabízeny od června 2007 a v minulém roce si našly více než 85 000 zákazníků. Z linky výrobního závodu Shanghai Volkswagen sjíždí od roku 2008 model Fabia JingRui a od roku 2009 vlajková loď značky Škoda, model Superb HaoRui.

Vozy Škoda vyráběné v Číně jsou přizpůsobeny požadavkům místních zákazníků, kteří hledají bezpečný, moderní a dobře vybavený vůz. Škoda je oslovuje nadčasovým designem a evropskou kvalitou. Na rozdíl od evropských modelů se o pohon všech modelů starají výlučně benzinové motory 1,4 TSI/96 kW (5M/7DSG), 1,6 MPI/77 kW (5M/6A), 1,8 TSI/118 kW (7DSG) a 2,0 MPI/88 kW (5M/6A). Šestistupňová automatická převodovka je s funkcí Tiptronic. Vnější design oživuje velkorysejší použití chromu, základní výbava všech modelů obsahuje např. klimatizaci a kola z lehké slitiny. Místní zákazníci tak mají možnost výběru z palety vozů upravených přesně podle jejich zvyklostí a vkusu.

Na stánku Škoda Auto se nově představí omlazené deriváty modelu Octavia - vozy Octavia RS s dvoulitrovým turbomotorem s dvojitým přeplňováním a automatickou převodovkou typu DSG a úsporný model Octavia MingRui v provedení GreenLine s motorem 1,4 TSI rovněž s převodovkou DSG.

Předseda představenstva Škoda Auto, Reinhard Jung v této souvislosti uvedl: „Představení omlazeného modelu Octavia MingRui je dalším důležitým krokem v expanzi na perspektivním čínském trhu a zároveň součástí strategie růstu, která každý rok počítá s uvedením jednoho nového klíčového modelu. Loňský rok byl pro nás opět rekordní; prostřednictvím dnes již 245 obchodníků a servisních partnerů jsme dodali zákazníkům na čínském trhu celkem 122 556 vozů, což znamená nárůst o 106,6%. Za první tři měsíce letošního roku více než 42 700 vozů Škoda. Čína tak pro Škoda Auto neustále nabývá na významu, protože i v této nelehké době patří k trhům s nejvyšším potenciálem růstu“, uzavírá Jung.

Podle aktuálních odhadů se Čína v roce 2010 stane největším světovým automobilovým trhem s počtem přesahujícím 10 milionů prodaných automobilů. Stejný význam, tedy trh číslo 1, bude mít i pro značku Škoda. Dosavadní křivka nárůstu prodejů, společně s příchodem nových modelů, naznačuje,

že v letošním roce by mělo dojít k dalšímu významnému meziročnímu nárůstu.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >