aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Yeti Champion - limitovaná edice úspěšného SUV

14. dubna 2010

U příležitosti zisku dvou titulů Auto roku 2010 v České republice, bude domácím zákazníkům nově k dispozici limitovaná edice sportovně užitkového vozu Škoda Yeti. Stylový Yeti Champion nabídne alternativu všem zájemcům o tento model v ČR, kteří se chtějí ještě více odlišit.

Yeti Champion vychází z výbavového stupně Ambition a svým budoucím majitelům zajistí notnou dávku exkluzivity. Výhradně Champion nabídne optický paket v hliníkovém designu či nová sportovní sedadla v červeném nebo stříbrném provedení včetně bederní opěry. Oproti běžné verzi Ambition je výbava dále obohacena o interiér Sport, dvouzónovou klimatizaci s elektronickou regulací Climatronic, autorádio Swing s CD a MP3, 17" kola z lehké slitiny Annapurna v černo-stříbrném provedení a stříbrný střešní nosič.

Image vozu podtrhují charakteristické prvky jako například kryty pedálů z ušlechtilé oceli, stříbrné kryty zrcátek, dekorativní lamely předního nárazníku, boční a zadní ochranné lišty vozu nebo tónování zadních skel - Sunset. Výhradně limitovaná edice Yeti Champion je nabízena v metalické barvě Tangerine Orange, na přání lze objednat i jinou sériovou barvu z barevné škály vozů Škoda, a to bez příplatku.

Nabídku pohonných jednotek tvoří dva benzínové a tři dieselové motory, které pokrývají výkonovou paletu od 77 do 125 kW, a zákazníkům je k dispozici jak v provedení 4x4, tak i jako dvoukolka. Cena základního modelu Yeti Champion s benzinovým čtyřválcem 1,2 TSI/77 kW a šestistupňovou manuální převodovkou činí 508 800,- Kč. V červnu letošního roku se nabídka motorizací modelu Yeti rozšíří o benzinový motor 1,4 TSI/90 kW a dieselový agregát 2,0 TDI CR/103 kW 4x4 v kombinaci šestistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Limitovaná edice Champion podtrhuje dosavadní úspěchy modelu Yeti u domácích zákazníků. Krátce po své premiéře v červenci loňského roku se stal nejprodávanějším vozem v kategorii SUV s celkovým tržním podílem více než 20% v daném segmentu. Za první tři měsíce letošního roku bylo v ČR registrováno 961 vozů Škoda Yeti. Obdobnou tendenci vykazuje i objem nově přijatých objednávek. Během prvního čtvrtletí letošního roku se pro model Yeti v ČR rozhodlo již více než 1300 zákazníků.

Yeti byl kladně přijat odbornou motoristickou veřejností, obdržel několik prestižních ocenění. Mezi nejvýznamnější ocenění patří vítězství v anketách Auto roku 2010 Klubu motoristických novinářů v ČR a Auto roku 2010 v ČR pořádané Svazem dovozců automobilů.

Z nabídky Škoda originálního příslušenství lze vůz dále vybavit řadou praktických doplňků, které dotvářejí osobitý vzhled vozu. Ceny jednotlivých dílů, určených k dodatečné montáži jsou k dispozici na stránkách Škoda Auto v sekci Originální příslušenství. Limitovanou edici vozů Yeti Champion lze již nyní objednat u autorizovaných obchodníků značky Škoda v České republice.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >