aktuálně: 41 uzavírek, 44 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Letošní Velikonoce byly o poznání méně tragičtější

9. dubna 2010

O Velikonocích v letošním roce došlo k celkem 586 dopravním nehodám, při kterých bylo 6 osob usmrceno, 31 osob bylo těžce zraněno a 215 osob bylo lehce zraněno. I přesto, že stále musíme mluvit o Velikonocích jako o tragickém víkendu, čísla jsou oproti loňskému roku mnohem pozitivnější. Byl zaznamenán 19,5% pokles v počtu dopravních nehod a usmrceno bylo o 62,5 % méně osob.

O podobném pozitivním poklesu však nemůžeme mluvit o dopravních nehodách s přítomností alkoholu. Nepomohlo ani varování ze strany Policie ČR, která informovala veřejnost o zvýšeném dozoru v silničním provozu s důrazem na alkohol za volantem v době Velikonoc. Řidiči jsou v tomto ohledu nepoučitelní.

Důkazem je skutečnost, že o Velikonocích bylo celkem 67 dopravních nehod zaviněno řidiči pod vlivem alkoholu, tj. v průměru 11 % z celkového počtu dopravních nehod. To znamená, že každá 8. dopravní nehoda byla o letošních Velikonocích s alkoholem.

K nejvíce dopravním nehodám s alkoholem došlo o letošních Velikonocích v Plzeňském a v Moravskoslezském kraji - v každém z těchto krajů došlo k 8 dopravním nehodám pod vlivem alkoholu. Nejmenší počet dopravních nehod způsobil alkohol v Praze a v Pardubickém kraji, kde se stala pouze jediná dopravní nehoda pod vlivem alkoholu.

-ric- ; Besip

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >