aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Setkání zástupců BESIP - BECEP v Praze

6. dubna 2010

Ve dnech 29. - 31. března 2010 se v Praze na Ministerstvu dopravy uskutečnilo bilaterální jednání českého BESIPu a slovenského BECEPu (oddelenie bezpečnosti cestnej premávky). Poslání obou oddělení je prevence bezpečnosti silničního provozu, a právě proto nebyla nouze o společná témata.

Celé „rokovanie“ se neslo ve velice přátelském duchu a tato příjemná atmosféra umožnila otevřeně mluvit o dosažených úspěších i o problémech, se kterými se oddělení potýkají.

Mezi hlavní témata byla zařazena prezentace zkušeností s implementací Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, představení aktivit a preventivních kampaní, legislativní otázky bezpečnosti silničního provozu a v neposlední řadě vyhodnocení nehodovosti v roce 2009. K těmto hlavním tématům měly obě strany věcné příspěvky, na které vždy navazovaly diskuze, které však většinou vypukly již v průběhu prezentace samotné.

K této zvláštní příležitosti byl českým BESIPem vypracován velice zajímavý dokument shrnující a hlavně porovnávající vývoj následků dopravní nehodovosti ČR a SR od rozdělení států v roce 1993 do roku 2009. Z tohoto dokumentu je patrné, že vývoj v obou státech má podobný charakter, ale také rozdílné trendy a náhlé změny, často ovlivněné legislativními opatřeními.

Pro obě strany bylo toto setkání nad aktuálními problémy velice přínosné. Obě strany se také shodly na potřebě takováto jednání uskutečňovat častěji, v menších pracovních skupinách a se zaměřením na konkrétní téma.

Na závěr dvoudenního jednání pozdravil oba pracovní týmy ministr dopravy Ing. Gustav Slamečka, MBA.

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >