aktuálně: 37 uzavírek, 12 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Setkání zástupců BESIP - BECEP v Praze

6. dubna 2010

Ve dnech 29. - 31. března 2010 se v Praze na Ministerstvu dopravy uskutečnilo bilaterální jednání českého BESIPu a slovenského BECEPu (oddelenie bezpečnosti cestnej premávky). Poslání obou oddělení je prevence bezpečnosti silničního provozu, a právě proto nebyla nouze o společná témata.

Celé „rokovanie“ se neslo ve velice přátelském duchu a tato příjemná atmosféra umožnila otevřeně mluvit o dosažených úspěších i o problémech, se kterými se oddělení potýkají.

Mezi hlavní témata byla zařazena prezentace zkušeností s implementací Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, představení aktivit a preventivních kampaní, legislativní otázky bezpečnosti silničního provozu a v neposlední řadě vyhodnocení nehodovosti v roce 2009. K těmto hlavním tématům měly obě strany věcné příspěvky, na které vždy navazovaly diskuze, které však většinou vypukly již v průběhu prezentace samotné.

K této zvláštní příležitosti byl českým BESIPem vypracován velice zajímavý dokument shrnující a hlavně porovnávající vývoj následků dopravní nehodovosti ČR a SR od rozdělení států v roce 1993 do roku 2009. Z tohoto dokumentu je patrné, že vývoj v obou státech má podobný charakter, ale také rozdílné trendy a náhlé změny, často ovlivněné legislativními opatřeními.

Pro obě strany bylo toto setkání nad aktuálními problémy velice přínosné. Obě strany se také shodly na potřebě takováto jednání uskutečňovat častěji, v menších pracovních skupinách a se zaměřením na konkrétní téma.

Na závěr dvoudenního jednání pozdravil oba pracovní týmy ministr dopravy Ing. Gustav Slamečka, MBA.

-ric- ; Besip

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >