aktuálně: 37 uzavírek, 15 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nemyslíš - zaplatíš! Varuje na Facebooku před krvavými Velikonocemi

1. dubna 2010

Ministerstvo dopravy připravilo v rámci kampaně Nemyslíš - zaplatíš! další preventivní aktivity, jejichž cílem je varovat zejména mladé řidiče před řízením pod vlivem alkoholu. Oficiální profil kampaně na síti Facebook od dnešního dne nabízí uživatelům aplikaci na rozesílání velikonočních přání. Jejich příjemci však velikonoční motivy obdrží pozměněné - cestou totiž „dojde k nehodě“.

Uživatelé si na facebookovském profilu mohou vybrat ze tří klasických velikonočních motivů, jako je kraslice, beránek či zajíček, a doplnit přání osobním vzkazem. Aplikace pak obrázek pozmění, takže příjemce může dostat např. beránka s ulomenou hlavou.

Resort dopravy touto cestou upozorňuje na obrovský problém, kterým je častá jízda pod vlivem alkoholu během velikonočních svátků. Také z toho důvodu se tento víkend na silnicích pravidelně řadí mezi nejtragičtější v roce. Loni během Velikonoc zahynulo 15 lidí.

Vedle alkoholu je o Velikonocích velkým problémem také zvýšená hustota dopravy. Vyjíždí řada tzv. svátečních, méně zkušených řidičů. K tomu se přidává množství motocyklistů, kterým v tomto období začíná motorkářská sezona. Ministerstvo dopravy proto vyzývá řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Tragické byly zejména Velikonoce roku 2003, kdy na silnicích zemřelo celkem 25 osob, z toho čtyři na Velikonoční pondělí. Nejtragičtější Velikonoční pondělí zaznamenala policie v roce 2002, kdy zemřelo osm lidí.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >