aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ceny pro omlazené modely Fabia a Roomster

4. března 2010

Modernizované modely Fabia a Roomster dostaly při příležitosti světové výstavní premiéry na 80. mezinárodním autosalonu v Ženevě nové ceny pro český trh.

Fabia Easy s osvědčeným benzinovým agregátem 1,2 HTP/44 kW startuje již od 199.900,- Kč, karosářská varianta Fabia Combi je k dostání za příplatek 15.000,- Kč a základní cena modelu Roomster Easy s motorem 1,2 12V HTP/51 kW začíná na částce 269.000,- Kč.

Velkých změn bylo docíleno modernizací motorové palety obou modelových řad. Nejvýznamnější z nich je nasazení benzínového čtyřválce o zdvihovém objemu 1,2 litru ve výkonových verzích 63 kW a 77 kW. Ten je exkluzivně vyráběn ve výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Škoda Fabia v provedení Classic s benzinovým turbomotorem motorem 1.2 TSI/63 kW bude zákazníkům v České republice k dispozici již za 249 900,- Kč.

„Fabia i Roomster přicházejí na trh s novou tváří a rovněž nejmodernější paletou motorů, které zákazníkům nabídnou dynamický požitek z jízdy i úsporný provoz, zároveň splňují nejpřísnější emisní normu EU5. Pro naše domácí zákazníky jsme navíc připravili zvýhodněnou zaváděcí nabídku pro benzínový motor 1,2 TSI/63 kW. Zájemci, kteří využijí zaváděcí nabídky TSI Start, získají v České republice u modelů Fabia a Roomster ve všech výbavových stupních cenové zvýhodnění ve výši 10.000,- Kč, nebo mohou využít financování od ŠkoFINu s nízkou úvodní akontací a měsíční splátkou 3.667,- korun,“ říká Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu.

Omlazená Škoda Fabia bude domácím zákazníkům nabízena ve čtyřech výbavových stupních: Easy, Classic, Ambiente a Elegance. Výbavové verze Classic a Ambiente je možné, na přání zákazníka, rozšířit o pakety Classic Plus a Ambiente Plus s extra výbavou navíc. Nově se objeví balíčky Sport I a Sport II vycházející z výbavového stupně Ambiente, jejichž součástí jsou: sportovní sedadla, tříramenný kožený volant a 15„ kola z lehké slitiny Antares, resp. MaxiDOT, autorádio Swing a elektronické systémy ESP a TPM.

Model Roomster získal nejen novou tvář, ale také řadu technických vylepšení, které ještě zvýrazní přednosti tohoto rodinného vozu. V ČR bude nabízen ve třech výbavových stupních: Easy, Style a Atractive. Základní cena modelu Roomster Easy s motorem 1,2 12V HTP/51 kW začíná na částce 269.000,- Kč, což oproti původní (předfacelitové) verzi znamená zákaznickou slevu ve výši 30.000,- Kč. Podobně, jako v případě modelu Fabia, lze za příplatek získat paket Plus (Easy Plus popř. Style Plus) s položkami mimořádné výbavy za zvýhodněné ceny. Stejně tak balíčky Sport I a Sport II, coby další nadstavbu výbavového stupně Style. V nabídce je rovněž užitková verze Praktik, nyní s cenovým zvýhodněním 40 000,- Kč.

S příchodem modernizované Fabie budou mít zákazníci na výběr rovněž další emocionálně laděné deriváty: Sportline, Scout a RS. Fabia Scout přinese v 2. polovině roku 2010 výrazné designové prvky. Rozšiřuje rodinu modelů Scout a po verzích Fabia Combi Scout a Roomster Scout nabízí i zájemcům o provedení hatchback osobitý vzhled a jedinečnou příležitost odlišit se. Sportovně zaměřeným zákazníkům je určena Fabia Sportline. Oproti standardní výbavě Ambiente nabídne Sportline bohatou výbavu, atraktivní cenové zvýhodnění a řadu doplňků podtrhující celkový sportovní vzhled vozu (17“ kola, sportovní interiér, atd.)

Nově představené modelové deriváty Fabia RS a Fabia Combi RS jsou vrcholem v nabídce modelové řady Fabia. S motorem 1,4 TSI/132 kW s kombinací turbodmychadla, kompresoru a sedmistupňové dvojspojkové převodovky DSG představují nejdynamičtější sériové Fabie v historii značky. Cena modelů Fabia RS a Fabia Combi RS bude oznámena se zavedením vozů na trh v druhé polovině roku 2010.

Všichni autorizovaní obchodníci Škoda v České republice mají k dispozici prodejní programy a jsou připraveni přijímat objednávky. První modernizované modely Fabia a Roomster dorazí k zákazníkům již začátkem dubna 2010.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >