Zákruta.cz  >  Magazín  >

Připravte se na uzavření části Pražského okruhu

3. března 2010

Pražský okruh v úseku Třebonice - Slivenec čeká od 1. března 2010 rekonstrukce. Ještě před zprovozněním nové části Pražského okruhu, tj. úseku Slivenec - D1, bude třeba opravit vzhledem ke špatnému technickému stavu úsek okruhu mezi mimoúrovňovými křižovatkami Třebonice - Slivenec.

Půjde o náročnou rekonstrukci všech konstrukčních vrstev komunikace, kterou budou doprovázet zásadní dopravní opatření.

Na uvedeném úseku Pražského okruhu (dříve Novořeporyjská) budou stavební práce probíhat při úplné uzavírce jednotlivých jízdních pasů a převedením dopravy do protisměrného jízdního pasu, kde budou vytvořeny tři jízdní pruhy.

Dva jízdní pruhy budou sloužit pro vedení dopravy ve směru od mimoúrovňové křižovatky Slivenec (ul. K Barrandovu) k Rozvadovské spojce (dálnice D 5) a jeden jízdní pruh pro opačný směr, tj. od Rozvadovské spojky k mimoúrovňové křižovatce Slivenc.

Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic ČR, zhotovitelem jsou Dálniční stavby Praha, a.s.

Oprava by měla proběhnout ve dvou etapách:

1. etapa - od 1. března 2010 do 15. června 2010:

uzavřený jízdní pas ve směru od Třebonic do Slivence

2. etapa - předpokládáný termín - od 16. června 2010 do 31. srpna 2010:

uzavřený jízdní pas ve směru od Slivence do Třebonic

-ric- ; ŘSD