aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Připravte se na uzavření části Pražského okruhu

3. března 2010

Pražský okruh v úseku Třebonice - Slivenec čeká od 1. března 2010 rekonstrukce. Ještě před zprovozněním nové části Pražského okruhu, tj. úseku Slivenec - D1, bude třeba opravit vzhledem ke špatnému technickému stavu úsek okruhu mezi mimoúrovňovými křižovatkami Třebonice - Slivenec.

Půjde o náročnou rekonstrukci všech konstrukčních vrstev komunikace, kterou budou doprovázet zásadní dopravní opatření.

Na uvedeném úseku Pražského okruhu (dříve Novořeporyjská) budou stavební práce probíhat při úplné uzavírce jednotlivých jízdních pasů a převedením dopravy do protisměrného jízdního pasu, kde budou vytvořeny tři jízdní pruhy.

Dva jízdní pruhy budou sloužit pro vedení dopravy ve směru od mimoúrovňové křižovatky Slivenec (ul. K Barrandovu) k Rozvadovské spojce (dálnice D 5) a jeden jízdní pruh pro opačný směr, tj. od Rozvadovské spojky k mimoúrovňové křižovatce Slivenc.

Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic ČR, zhotovitelem jsou Dálniční stavby Praha, a.s.

Oprava by měla proběhnout ve dvou etapách:

1. etapa - od 1. března 2010 do 15. června 2010:

uzavřený jízdní pas ve směru od Třebonic do Slivence

2. etapa - předpokládáný termín - od 16. června 2010 do 31. srpna 2010:

uzavřený jízdní pas ve směru od Slivence do Třebonic

-ric- ; ŘSD

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >