Smlouvy o dostavbě dálnice D11 by měly být hotovy do 23. dubna

22. února 2010

Vláda projednala dvě varianty dalšího postupu v případě nedokončeného úseku dálnice D11 u Hradce Králové. Vláda se usnesla, že se pokusí uzavřít dohodu s Ing. Havránkovou o výměně cca 3 ha za 3 ha a poskytnutí 130 ha do dlouhodobého pronájmu a schválila principy, podle nichž ministr dopravy a ministr zemědělství připraví návrhy příslušných smluv.

Vláda současně schválila harmonogram, podle něhož mají být smlouvy předloženy vládě k projednání do 23. 4. 2010. V případě, že jednání nebude možno podle schváleného harmonogramu dokončit, bude věc předložena vládě k rozhodnutí o zahájení procesu vyvlastnění.

Tento postup bylo možné zvolit díky aktivitě ministra dopravy Gustava Slamečky, který nalezením nové možnosti uspořádání křižovatky na prozatímním konci dálnice D11 snížil požadavek na získání pozemků z původních téměř 11 ha na méně než 3 ha.

-ric- ; -mvdr-