aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaké má priority Policie ČR na rok 2010 ?

29. ledna 2010

Ve středu 27. ledna 2010 se v budově Policejního prezidia ČR uskutečnil briefing, na kterém byly představeny priority vedení Policie České republiky na letošní rok.

Nejprve vystoupil policejní prezident genmjr. Mgr. Oldřich Martinů. V úvodu svého příspěvku vyhodnotil loňské priority Policie ČR a dále poděkoval všem policistům a policistkám za práci v roce 2009, ve kterém se například podíleli na zajištění českého předsednictví Radě Evropské unie. Následně představil své priority.

A jaké má Policie priority v silniční dopravě?

Bezpečnější silnice

- dechová zkouška součástí základní kontroly jako prostředek ke snižování následků dopravních nehod v souvislosti s požitím alkoholu

- zvýšení bezpečnosti na přechodech pro chodce, zejména v blízkosti školských zařízení

- zvýšení bezpečnosti na dálničních sítích a lokalitách s častým výskytem protiprávního jednání prostřednictvím „autogramu“ a „mototeamu“

Zlepšování vybavení Policie ČR (P1000)

- obnova vozového parku Policie ČR, dokončení vývoje a zavedení nových oděvních součástek pro uniformovanou policii, pokračující intenzivní budování moderních kontaktních míst pro občany a zároveň zlepšování zázemí pro službu policistů

- pojmenování a dosažení minimálních standardů vybavenosti všech policejních složek shodně na celém území ČR.

-ric- ; PČR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >