aktuálně: 37 uzavírek, 10 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Přípravu dopravní legislativy bude možné sledovat na internetu

28. ledna 2010

Veřejnosti se v těchto dnech dostává do rukou unikátní elektronický nástroj, který laikům i odborníkům umožní získat aktuální informace o připravované legislativě v oblasti dopravy a také se aktivně na jejich přípravě podílet.

Ministerstvo dopravy ČR spouští do ostrého provozu internetový portál s přehledem všech vyhlášek, zákonů a dalších právních norem týkajících se dopravní problematiky, na kterých v současnosti pracuje. Registr aktivních legislativních prací Ministerstva dopravy pro efektivní komunikaci státní správy s občany je umístěn na internetové adrese Ministerstva dopravy (záložka připravovaná legislativa) nebo přímo nawww.lepsipravo.cz.

Registr nabízí přehled veškerých resortem připravovaných právních předpisů ve všech fázích legislativního procesu od věcného záměru po schválené paragrafované znění. Uživatel se u každého předpisu dozví, v jaké fázi legislativního procesu se nachází a má zároveň možnost se na přípravě nové legislativy podílet buď zasíláním individuálních připomínek k jednotlivým legislativním návrhům prostřednictvím e-mailu přímo na portál, nebo prostřednictvím tematických konferencí a veřejných slyšení, o jejichž konání se dozví na stránkách Registru.

Uživatel si může rovněž objednat e-mailové informace o pokroku projednávání jednotlivých legislativních materiálů, které jej zajímají, nebo o publikaci jakéhokoli nového dokumentu či nového legislativního návrhu v Registru. K dispozici je rovněž rejstřík aktuálních témat i archiv uzavřených prací.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >