aktuálně: 53 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Yeti triumfoval i ve druhé anketě o Auto roku 2010

14. ledna 2010

Model Yeti zvítězil v 16. ročníku ankety Auto roku 2010 v České republice, pořádané Sdružením automobilového průmyslu a Svazem dovozců automobilů.

O absolutním vítězství modelu Yeti rozhodla 23členná odborná porota a také výsledky hlasování veřejnosti.

Zisk titulu Auto roku 2010 v ČR není jediným oceněním, které nový model Yeti stihl za dobu od uvedení na trh získat. Po celém světě obdržel již více než desítku odborných ocenění a zvítězil rovněž v anketě Auto Roku 2010 Klubu motoristických novinářů v ČR.

„Právo užívat titul Auto roku 2010 je pro nás ctí a poděkováním všem zaměstnancům Škoda Auto, kteří se svým úsilím na úspěchu modelu Yeti podílejí,“ řekl Reinhard Jung, předseda představenstva Škoda Auto na dnešním galavečeru v Praze. „S modelem Yeti jsme přicházeli na trh ve velmi nejisté

a turbulentní době na pozadí recese automobilového průmyslu. O to více nás těší, že se nám podařilo nabídnout atraktivní a technologicky vyspělý produkt, který si na trhu během krátké doby získal pevnou pozici,“ uzavírá Jung.

Model Yeti obhájil loňské prvenství vozu Škoda Superb a porazil v tvrdé konkurenci i vítěze jednotlivých kategorií. Ankety se zúčastnilo celkem 37 automobilových novinek napříč širokým spektrem značek, které byly na český trh uvedeny v období od 1. listopadu 2008 do 30. listopadu 2009.

-ric- ; Škoda