aktuálně: 37 uzavírek, 13 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Yeti triumfoval i ve druhé anketě o Auto roku 2010

14. ledna 2010

Model Yeti zvítězil v 16. ročníku ankety Auto roku 2010 v České republice, pořádané Sdružením automobilového průmyslu a Svazem dovozců automobilů.

O absolutním vítězství modelu Yeti rozhodla 23členná odborná porota a také výsledky hlasování veřejnosti.

Zisk titulu Auto roku 2010 v ČR není jediným oceněním, které nový model Yeti stihl za dobu od uvedení na trh získat. Po celém světě obdržel již více než desítku odborných ocenění a zvítězil rovněž v anketě Auto Roku 2010 Klubu motoristických novinářů v ČR.

„Právo užívat titul Auto roku 2010 je pro nás ctí a poděkováním všem zaměstnancům Škoda Auto, kteří se svým úsilím na úspěchu modelu Yeti podílejí,“ řekl Reinhard Jung, předseda představenstva Škoda Auto na dnešním galavečeru v Praze. „S modelem Yeti jsme přicházeli na trh ve velmi nejisté

a turbulentní době na pozadí recese automobilového průmyslu. O to více nás těší, že se nám podařilo nabídnout atraktivní a technologicky vyspělý produkt, který si na trhu během krátké doby získal pevnou pozici,“ uzavírá Jung.

Model Yeti obhájil loňské prvenství vozu Škoda Superb a porazil v tvrdé konkurenci i vítěze jednotlivých kategorií. Ankety se zúčastnilo celkem 37 automobilových novinek napříč širokým spektrem značek, které byly na český trh uvedeny v období od 1. listopadu 2008 do 30. listopadu 2009.

-ric- ; Škoda

Další články

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >