aktuálně: 814 uzavírek, 28 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Prodeje za listopad opět vzrostly

21. prosince 2009

Škoda Auto vykázala za měsíc listopad celkem 55 460 prodaných vozů. To v porovnání se stejným obdobím roku 2008 odpovídá nárůstu 26,0 %. Nejprodávanějším modelem značky byla poslední generace Škoda Octavia s 20 911 vozy (tj. +17,4 % proti listopadu 2008).

Prakticky stejné oblibě se těší Škoda Fabia s 19 598 prodanými vozy (tj. +23,2 % proti listopadu 2008). Nejsilnějšími prodejními trhy jsou pak Německo a Čína.

V listopadu automobilka dodala nejvíce vozů zákazníkům v západní Evropě, celkem 25 565 (tj. +29,8 % proti listopadu 2008), přičemž Německo se na tomto odbytu podílelo téměř polovinou (tj. 10 219 vozů; +32 % proti listopadu 2008). Výrazně rostly proti loňsku prodeje značky Škoda i ve Velké Británii, a to o 45,3 % (tj. 2 511 vozů).

Úspěchy sklízí společnost Škoda Auto také na trzích v zámoří. V Číně prodala automobilka za měsíc listopad 11 186 vozů (tj. +172,8 % proti listopadu 2008), v Indii pak 1 238 vozů (tj. +69,4 % proti listopadu 2008).

Prodej v České republice činí za listopad tohoto roku 5 403 vozů, což znamená meziroční nárůst o 10,6 %.

-ric- ; Škoda