Zákruta.cz  >  Magazín  >

Začala sériová výroba modelu Superb Combi

13. listopadu 2009

Z montážní linky kvasinského závodu Škoda Auto sjel 9. listopadu odpoledne první sériově vyrobený model Superb Combi. Jako první opustil výrobní linku model Superb Combi v šedé saténové metalíze v provedení Elegance s motorizací 2.0 TDI CR DPF / 125 kW s automatickou převodovkou.

Tento vůz vyšší střední třídy disponuje nadprůměrným prostorem. Pojme 633 litrů, resp. 1865 litrů při sklopených zadních sedadlech. Podobnou kapacitu zavazadlového prostoru v segmentu vozů střední třídy v současnosti nenabízí žádný z konkurentů.

Nový Superb Combi je dlouhý 4838 mm, široký 1817 mm a vysoký 1510 mm. Základní cena modelu Superb Combi s výkonným benzinovým agregátem 1,4 TSI/92 kW a šestistupňovou manuální převodovkou začíná v ČR na 589 900,- Kč (paleta motorů pro Superb Combi odpovídá nabídce limuzíny).

Nová Škoda Superb se těší veliké oblibě zákazníků. Od ledna do října letošního roku dodala automobilka zákazníkům celkem 33 434 vozů Škoda Superb (z toho 623 vozů první generace), což je o 78,2 % více, než za stejné období loňského roku. Kromě závodu v Kvasinách se Škoda Superb vyrábí také v Číně a montuje v závodech v Indii, Rusku, Kazachstánu a na Ukrajině.

-ric- ; Škoda