aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Směs zimních pneumatik je na zimu ideální

29. října 2009

Mnoho řidičů se stále domnívá, že zima se dá pohodlně přečkat i na letních pneumatikách, nicméně vůbec si neuvědomují, že právě tímto jednáním neohrožují jen sebe, ale především další motoristy na cestách.

Je již jasně prokázáno, že v zimním období jsou ideální volbou právě zimní pneumatiky. Oproti letním pneumatikám totiž poskytují jasné výhody, kterými výrazně zvyšují bezpečnost na silnici.

Je to dáno složením běhounové směsi - letní pneumatiky se při nízkých teplotách opotřebovávají podstatně více, měkký běhoun zimních pneumatik zas není přizpůsoben pro teplé letní počasí. Změna pneumatik ve správnou roční dobu zvyšuje kilometrový proběh a prodlužuje životnost. Goodyear doporučuje přezutí z letních pneumatik na zimní při teplotách okolo 7 °C.

V posledních letech se kilometrový proběh zimních pneumatik podstatně zvýšil, zejména díky použití nových materiálů. Pravidelná kontrola tlaku pneumatiky také šetří peníze, jelikož se běhoun správně natlakované pneumatiky opotřebovává rovnoměrně a automobil spotřebuje méně paliva.

Počáteční investice do zimních ráfků se po několika sezonách vrátí a podstatně usnadní celý proces výměny letních pneumatik za zimní a naopak. Mnoho autoservisů navíc nabízí uskladnění letních pneumatik během zimního období, často bez dalších poplatků.

Richard Vlček ; Internet

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >