aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V jihlavě proběhla soutěž dopravních policistů

29. října 2009

V průběhu tohoto týdne se uskutečnil II. ročník celorepublikové soutěže dopravních policistů. Z přihlášených 30 mužů a žen z celé republiky dorazilo do místa konání 27 účastníků, kteří zahájili úterý testem teoretických znalostí.

Po jeho absolvování se část soutěžících přesunula k autobusovému nádraží na křižovatku ulic Jiráskova, Fritzova a Zborovská, aby zde porotcům předvedli své schopnosti v řízení provozu. Druhá část policistů začala po 9. hodině také před zraky porotců kontrolovat vozidla projíždějící v ulici Na Dolech. Po absolvování úvodních tří disciplín se klání v odpoledních hodinách přesunulo na místní letiště, kde byla hodnocena jízda zručnosti.

Sečtení bodů ukázalo, že nejúspěšnějším se tentokrát stal pražský dopravní policista pprap. Jan Voráček. Vítězstvím získal pro svůj útvar zlatou putovní směrovku, na které bude vedle roku konání soutěže vyznačeno jeho jméno. Na druhém místě se umístil prap. Lukáš Kadlec z Plzně a třetí pozici obsadil ostravský prap. Václav Wewiorka.

Ocenění za vynikající umístění policisté převzali z rukou ředitele dopravní policie plk. Leoše Tržila. Za vítěze lze ale považovat všechny strážce bezpečnosti a plynulosti provozu, kteří se odhodlali dokazovat své dovednosti a zkušenosti v celorepublikové konkurenci.

Soutěž dopravních policistů má svoje kořeny již v minulosti a oproti loňskému obnovenému I. ročníku zaměřenému zejména na řízení dopravy zaznamenala řadu změn. Rozšířen byl zejména rozsah úkolů, které musí účastníci absolvovat. Na organizaci letošního ročníku participovala kromě ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR také Vyšší policejní škola ministerstva vnitra v Jihlavě.

-ric- ; PČR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >