aktuálně: 822 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Národní premiéra modelu Superb Combi

14. října 2009

Očekávaná národní premiéra modelu Superb Combi proběhne na nadcházejícím veletrhu osobních a lehkých užitkových automobilů, Autoshow Praha. Ve dnech 15. až 18. října 2009 bude hlavní novinkou v expozici značky Škoda v areálu holešovického Výstaviště vlajková loď mladoboleslavské automobilky, nový Superb Combi.

Vystavený model s přeplňovaným naftovým agregátem 2.0 TDI CR DPF/125 kW zaujme na první pohled nadprůměrnou nabídkou prostoru. Ten představuje, jako tradičně u vozů Škoda, špičku ve své třídě. Pojme 633 litrů, resp. 1865 litrů při sklopených zadních sedadlech. Podobné hodnoty transportní kapacity nedokáže v segmentu vozů střední třídy v současné době nabídnout žádný z konkurentů.

Na pražské autoshow bude k vidění i nový Yeti s benzinovým agregátem 1,2 TSI/77kW. „Ačkoliv Yeti míří do relativně úzké skupiny zákazníků, ohlasy z naší prodejní sítě jsou velice pozitivní. K dnešnímu dni, tedy ani ne dva měsíce od jeho uvedení na trh, jsme obdrželi více než 1600 objednávek,“ konstatoval Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu.

Nutnost ochrany životního prostředí je trvale podstatnou součástí filozofie společnosti Škoda Auto. Poprvé v ČR se tak ve výstavní premiéře představí sériová verze modelu Octavia Combi s pohonem na LPG. Ta je postavena na bázi benzinového motoru 1,6 MPI/75 kW. Kapacita zavazadlového prostoru zůstala bez ohledu na zabudované nádrže bez omezení a činí 580 litrů pro verzi Combi.

Nový akční model Roomster Duo s benzinovým agregátem 1,2 HTP 12 V/51 kW a pětistupňovou manuální převodovkou zaujme na první pohled barevným paketem Colour. Ten umožňuje kombinovat barevnou střechu spolu s dekorativními foliemi na boku vozidla. Kromě tradičních předností modelu, představuje akční model Roomster Duo zákaznickou výhodou až 63 000,- Kč. Vystavený model bude navíc vybaven novými autosedačkami z kolekce Škoda originálního příslušenství se systém ISOFIX, splňujícím nejvyšší nároky na ochranu dětské posádky vozu.

Modelovou řadu Fabia reprezentuje Fabia Sportline 1,4 16V/63 kW v černé barvě se stříbrnou střechou. Fabia Sportline představuje pro tuzemské zájemce další verzi sportovně laděného vozu, který se od sériové verze modelu odlišuje nejen designovými prvky.

Za pozornost stojí nabídka Škoda originálních dílů a také originálního příslušenství. Zájemci o koupi ojetého vozu ocení venkovní prezentaci programu Škoda Plus.

Expozice společnosti Škoda Auto je umístěna na pozici č. 11 v pravém křídle Průmyslového paláce - Výstaviště Holešovice, areál Incheba Expo Praha.

-ric- ; Škoda