aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

První dieslové palivo se syntetickou složkou dorazilo do Česka

14. října 2009

Česká republika se stává čtrnáctou zemí na světě, kde mohou řidiči natankovat prémiové palivo Shell V-Power Diesel s unikátní syntetickou složkou GTL, vítězné palivo ze závodů 24 hodin Le Mans. Inovativní technologie GTL je českým motoristům k dispozici na prvních 75 čerpacích stanicích společnosti Shell Czech Republic, a.s.

Zákazníci společnosti Shell v České republice si mohou od 6. října 2009 vyzkoušet unikátní palivo Shell V-Power Diesel, první a jediné palivo na českém trhu se syntetickou složkou GTL. Třikrát za sebou napomohlo toto palivo týmu Audi Sport zvítězit v jednom z nejnáročnějších vytrvalostních závodů na světě - 24 hodin Le Mans.

Inovativní technologie GTL (Gas-To-Liquid) společnosti Shell je založena na získávání syntetického paliva zkapalňováním zemního plynu. Jeho hlavním benefitem je výjimečná čistota: bezbarvý vzhled, čistější hoření, vysoké cetanové číslo a prakticky nulová přítomnost síry. GTL umožňuje dokonalejší a čistší spalování ve srovnání s běžnou naftou. V roce 2005 získali vývojáři společnosti Shell, jako první mimo automobilové odvětví, Cenu Profesora Ferdinanda Porsche za inovaci. Společnost získala cenu spolu s koncernem Volkswagen za společné zásluhy o vývoj syntetických pohonných hmot včetně GTL.

Nový Shell V-Power Diesel s GTL je ideálním palivem pro všechny typy dieselových motorů. Díky svému novému unikátnímu složení umožňuje dokonaleji využít veškerý potenciál automobilu, jelikož odstraňuje usazeniny ve vstřikovacích systémech, zabraňuje vytváření nových usazenin

a poskytuje tak lepší výsledky a kvalitnější pocit z jízdy. Kromě čisticích přísad obsahuje nové palivo také antikorozní a protipěnicí složky.

„Shell je v oblasti vývoje paliv opravdovým lídrem,“ uvedl Dušan Nedorost, člen představenstva pověřený řízením provozu čerpacích stanic společnosti Shell v České republice. „Byli jsme první společností na světě, která nabídla zákazníkům nadstandardní dieselové palivo. Jsem proto rád, že český trh nyní patří k několika málo zemím na světě, ve kterých můžeme zákazníkům nabídnout palivo s technologií GTL, která vítězí nejen na závodní trati, ale získala i prestižní ocenění za přínos ve vývoji paliv budoucnosti,“ dodal.

Prémiové palivo Shell V-Power Diesel s GTL lze tankovat na čerpacích stanicích Shell ve 13 zemích světa a nyní nově rovněž v České republice. V první vlně bude nový Shell V-Power Diesel s GTL nabízet 75 čerpacích stanic po celém území republiky (přehled viz tabulka v příloze). V průběhu listopadu se dostane tato jedinečná novinka do nabídky všech čerpacích stanic Shell v České republice.

Na 75 vybraných stanicích, kde je Shell V-Power Diesel se syntetickou složkou GTL k dispozici od 6. října 2009, navíc probíhá speciální akce pro zákazníky. Každý, kdo zde do 1. listopadu 2009 natankuje minimálně 25 l nového paliva Shell V-Power Diesel s GTL, obdrží při platbě u pokladny energetický nápoj V-Power zdarma.

-ric- ; Shell

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >