aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Bezpečnost silničního provozu na festivalu TRUCKFEST 2009

18. září 2009

Každoročně se na letišti v Hradci Králové scházejí příznivci těžkých nákladních vozidel na festivalu TRUCKFEST. Nejinak tomu bylo i v letošním roce, kdy se ve dnech 10. - 12. září sešlo na ploše hradeckého letiště více jak 350 trucků z České republiky, Polska, Maďarska a SRN.

Nedílnou součástí akce byla i propagace bezpečnosti silničního provozu, kterou na TRUCKFESTU 2009, stejně jako v předchozích ročnících, zajišťovalo prostřednictvím svého BESIP TEAMU Ministerstvo dopravy, oddělení BESIP. Ve třech stáncích BESIP Teamu se měli návštěvníci možnost seznámit nejenom s dětskými autosedačkami, zásadami bezpečné jízdy, používání retroreflexivním prvků ke zvýšení viditelnosti zejména chodců a cyklistů, ale vyzkoušet si i simulátor nárazu a simulátory jízdy v osobních automobilu a na motocyklu.

Přímo pro řidiče trucků bylo k dispozici DVD „12 tun pod kontrolou“, zaměřené na zásady bezpečné jízdy s těžkými nákladními vozidly. Na ploše letiště bylo možné vidět i ukázky v rozdílech brzdných drah těžkých nákladních vozidel při různých rychlostech - 60 km/h, 70 km/h a 80 km/h.

Probelematice bezpečnosti těžkých nákladních vozidel se oddělení BESIP Ministerstva dopravy věnuje dlouhodobě a systematicky. O tom svědčí nejenom účast na akcích jako je TRUCKFEST, ale i pořady STOP v České televizi, informace na webu http://www.ibesip.cz/Nakladni-vozidla, tak i zapojení to kampaně sdružení ČESMAD Bohemia „Rok smíření“, která probíhá v letošním roce.

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >