Automobilka Škoda představuje Octavii na LPG

8. září 2009

Škoda Auto uvádí na trh nejoblíbenější model značky ve verzi s pohonem na LPG, ekologickou a ekonomickou alternativou klasických vznětových a zážehových motorů.

Škoda Auto je v současnosti jediným výrobcem na českém trhu, který originální systém LPG nabízí v sériové výrobě včetně všech garancí. Řešení, se kterým automobilka přichází, spojuje výhody pružného benzinového motoru a pohonu na LPG, který výrazným způsobem snižuje náklady na pohonné hmoty a zároveň vypouští méně emisí CO2 do ovzduší. Nová verze vozu Octavia LPG

a Octavia Combi LPG je postavena na bázi benzinového motoru 1,6 MPI/75 kW, který splňuje normu EU4 a spaluje jak bezolovnatý benzin, tak LPG. Vůz je k dispozici s pětistupňovou manuální převodovkou.

Při spalování benzinu poskytuje motor výkon 75 kW (102 k), při pohonu na LPG pak 72 kW (98 k). Spotřeba benzinu činí 7,1 l/100 km, nebo 9,2 litrů LPG na 100 km. Produkce emisí CO2 je na nízké úrovni; 149 g/km u LPG a 169 g/km pro benzinový režim. Základní cena modelu Octavia 1,6 MPI/75 kW LPG s pětistupňovou manuální převodovkou ve verzi Classic činí 419 900,- Kč, karosářská varianta kombi je k dispozici za 459 900,- Kč.

V rámci probíhající akční nabídky modelu Octavia Prima s benzínovým agregátem 1.6 MPI/75 kW a pětistupňovou manuální převodovkou, lze nyní vůz s příplatkem za LPG získat již od 399 900,- Kč. Nabídka trvá do odvolání!

Nádrž na LPG o objemu 44 litrů se nachází v prohlubni pro rezervní kolo, které bylo nahrazeno sadou na lepení pneumatik. Kapacita zavazadlového prostoru přitom zůstává bez omezení a činí 560 litrů pro liftback a 580 litrů pro kombi. Nádrže, kterými jsou vozy vybaveny, umožňují jak automatické, tak manuální přepínání mezi oběma provozy. Jejich součástí je bezpečnostní elektromagnetický ventil. Reakce motoru jsou v obou režimech totožné a rozdíl ve výkonu prakticky neznatelný; kombinace benzinu a LPG je zárukou jízdního komfortu, nízkých provozních nákladů a delšího dojezdu.

Model Octavia nebo Octavia Combi s pohonem na LPG si mohou zájemci sestavit podle svých požadavků v Konfigurátoru Škoda a samozřejmě také s okamžitou platností objednat v síti autorizovaných obchodníků Škoda v České republice.

-ric- ; Škoda