aktuálně: 53 uzavírek, 7 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

První měsíc prázdnin za námi

10. srpna 2009

Společnost Besip přinesla stručné vyhodnocení prvního měsíce společné kampaně Ministerstva dopravy a Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezídia ČR „Bezpečné prázdniny 2009“.

V červenci 2009 došlo na českých silnicích celkem k usmrcení 72 osob, dalších 359 osob bylo těžce zraněno a 2 154 osob bylo zraněno lehce.

Oproti červenci 2008 došlo v případě zraněných ke zvýšení z 356 těžce zraněných osob v červenci 2008 na 359 těžce zraněných osob v červenci 2009 (+ 3 osoby ) a ke snížení počtu lehce zraněných osob z 2 449 v červenci 2008 na 2154 lehce zraněných osob v červenci 2009 (- 295 osob).

V červenci 2009 došlo v porovnání červencem 2008 ke snížení počtu usmrcených osob ze 101 na 72 usmrcených, tj. snížení o 29 usmrcených osob. V porovnání s červnem 2009 došlo v červenci 2009 ke snížení počtu usmrcených osob z 81 usmrcených na 72 usmrcených, tj. o 9 osob a to oproti stejnému období roku 2008, kdy v červenci 2008 došlo oproti červnu 2008 k nárůstu o 3 usmrcené osoby.

V červenci 2009 došlo k nejnižšímu počtu usmrcených osob za období let 2005 - 2009 v měsíci červenec. V červenci 2009 tvořil podíl usmrcených osob za období leden - červenec 16 %, přičemž v červenci činil tento podíl 19 % (tj. v červenci 2009 poklesl počet usmrcených o 3 procentní body.

Bohužel, v červenci 2009 rostl počet usmrcených motocyklistů, a to z 10 usmrcených v červnu 2009 na 15 v červenci 2009. V červenci 2009 došlo oproti červnu 2009 k poklesu usmrcených chodců (o 2 osoby) a cyklistů (o 1 osobu).

-ric- ; Besip