OP Doprava představuje projekty v regionech

5. srpna 2009

Ministerstvo dopravy jako Řídící orgán Operačního programu Doprava (OPD) bude v průběhu srpna realizovat regionální informační kampaně, které mají za cíl seznámit veřejnost s konkrétními úspěšnými projekty realizovanými díky OPD. První regionální kampaně OPD poběží paralelně na Písecku a na Nymbursku. Ústředním motivem komunikace bude opět slogan „OPD - Lépe se vám pojede“.

Regionální informační kampaně navazují na červnovou úvodní celostátní kampaň, která měla za cíl především seznámit nejširší veřejnost se skutečností, že fondy Evropské unie se v České republice velmi významně podílejí na financování dopravní infrastruktury. Regionální kampaně budou kromě obecných informací o OPD představovat konkrétní úspěšné projekty.

Občané dotčených regionů obvykle konkrétní dopravní stavby znají, nicméně často nevědí, že na danou stavbu přispívá podstatnou mírou i Evropská unie. Rozšíření tohoto obecného povědomí o podpoře EU je vůbec hlavním smyslem veškerých aktivit zaměřených na publicitu OPD. Realizace odpovídající publicity je zároveň i jednou z nezbytných podmínek čerpání prostředků EU. Regionální kampaně prezentující úspěšné projekty budou v následujícím období pokračovat i v dalších regionech.

Regionální kampaň Nymbursko - na Nymbursku kampaň představí čtyři projekty:

- Silnice I/38 Nymburk, přeložka II. a III. stavba

- VD Nymburk - rekonstrukce zdí plavební komory

- Rekonstrukce železničního mostu Nymburk

- VD Kostomlátky - rekonstrukce zdí plavební komory

Nejvýznamnějším projektem v tomto regionu je dokončení obchvatu Nymburka, který bude součástí důležité silnice l/38 a vyřeší potíže s těžkou nákladní přepravou vedenou v současnosti středem města. Dalším důležitým projektem byla rekonstrukce železničního mostu přes Labe, která měla za cíl především zvýšit podjezdnou výšku mostu pro plavidla. Dále jsou na Labi rekonstruovány zdi plavebních komor, které umožní zvýšení spolehlivosti provozu vodní dopravy. Tato vodní díla (VD) budou mít díky rekonstrukcím také prodlouženou životnost, a to nejméně o dalších 30 let.

Na Nymbursku se marketingová komunikace soustředí na regionální tiskovou inzerci, radiové spoty a venkovní reklamu, která se bude týkat city-light vitrín, reklamy na telefonních budkách, rámečků ve vlacích, billboardů a bigboardů. Po několik dní bude také v prostorách MěÚ Nymburk umístěn prezentační board s informačními materiály o OPD a projektech.

Regionální kampaň Písecko - na Písecku kampaň představí následující projekty:

- Rychlostní silnice R4 křižovatka I/20 - Nová Hospoda

- Rychlostní silnice R4 Mirotice - Třebkov

Jak již nově vybudovaná křižovatka, tak i právě stavěný nový úsek R4 společně přispějí ke zrychlení spojení mezi Prahou, Pískem a Českými Budějovicemi. Současně dojde k oddělení dálkové dopravy od dopravy obslužné, což zvýší bezpečnost a plynulost místního provozu.

Marketingová komunikace na Písecku zahrne v průběhu srpna lokální tiskovou inzerci, radiové spoty a venkovní reklamu, která bude zajišťována prostřednictvím city-light vitrín, bigboardů a billboardů. Po několik dní bude také v prostorách MěÚ Písek umístěn prezentační board s informačními materiály o OPD a projektech.

-ric- ; -mvdr-