aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Auto patronem nového živočišného druhu

17. července 2009

Milovníci přírody mohou prožít neopakovatelné okamžiky v přítomnosti nového živočišného druhu čeledi súvéčkovitých - Yetiho. K vidění bude ve vybraných zoo. V době, kdy z naší planety mizí mnoho živočišných druhů, působí tato zpráva jako z jiného světa.

Nová Škoda Yeti /Yetius Mobilius/, která byla přivezena z podhůří Orlických hor, je od 10. července do 23. srpna 2009 k vidění ve vybraných zoologických zahradách po celé České republice. V těsné blízkosti výběhů ošetřovatelé představí nedávno objevený druh a případným zájemcům o něm podají bližší informace.

Yeti se vyvinul změnou dědičných vlastností. Hlavním činitelem byla zvýšená potřeba pohybu v náročném terénu. Tento nový evoluční článek, který právě svým pohybem vzdáleně připomíná Octavii Scout, náleží proporcemi a robustním vzhledem k čeledi kompaktních SUV. Dospělý jedinec dosahuje délky 4,2 metru a podle dostupných pramenů se vyskytuje v 10 barevných variantách. Yeti se velice pružně adaptuje na nejrozmanitější přírodní podmínky – neohrozí ho vlhkost, bláto ani extrémní teploty. Vyznačuje se výbornou pohyblivostí i na nezpevněném povrchu, miluje hory a kopce. Velice snadno se rozmnožuje, a proto je možné očekávat, že se ve velice krátkém čase rozšíří do volné přírody na většině kontinentů naší planety.

Kde můžete Yetiho spatřit na vlastní oči?

Zoologická zahrada:

Liberec 10. - 27. července 2009

Plzeň 10. - 27. července 2009

Dvůr Králové 10. - 27. července 2009

Ostrava 10. - 27. července 2009

Ústí nad Labem 3. - 23. srpna 2009

Olomouc 3. - 23. srpna 2009

Brno 3. - 23. srpna 2009

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >