aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

ŘSD otevřelo informační centrum k rychlostním silnicím R49 a R55

13. července 2009

Ředitelství silnic a dálnic ČR uvedlo do provozu další v řadě informačních center, které mají posílit osvětu o projektech dopravní infrastruktury v České republice.

Tentokrát jde o informační středisko umístěné v obci Záhlinice nedaleko Hulína ve Zlínském kraji. Návštěvníci zde získají především informace o výstavbě rychlostních silnic R49 a R55.

Informační centrum v Záhlinicích, které mohou lidé nově navštívit, je vybaveno plnohodnotnými materiály a technickým zařízením. Lidé se zde mohou o výstavbě úseků informovat, pokládat své dotazy a prohlédnout si veškerou projektovou dokumentaci staveb.

Informační centrum je připraveno i na rozsáhlejší dotazy, které se nemusejí týkat jen výstavby rychlostních silnic R49 a R55. Daná oblast má blízko i k dalším projektům dopravní infrastruktury na Moravě, například k výstavbě dálnice D1.

„Uvědomujeme si jak moc je důležitá informovanost obyvatel, kteří kolem našich staveb žijí,“ říká ředitel Závodu Brno ŘSD Pavel Doležal.

Souhrn informací poskytovaných Informačním centrem ŘSD:

- Veškeré technické a projektové informace k výstavbě R49 a R55

- Financování úseků dopravní infrastruktury v dané lokalitě

- Přístup k životnímu prostředí při výkonu stavby, opatření pro zmírnění dopadů na životní prostředí při stavbě a provozu silničních komunikací v regionu

- Informace k dalším stavbám ŘSD v regionu

Informační centrum je umístěné na pracovišti ŘSD v obci Záhlinice (jde o objekt bývalé školy 3 km jižně od centra Hulína směrem na Otrokovice u silnice I/55). Centrum je otevřené každé úterý a čtvrtek od 15.00 do 17.00 hodin, telefonní spojení je 573 333 160.

-ric- ; ŘSD

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >