Zákruta.cz  >  Magazín  >

Škoda Auto prohloubila spolupráci s ČVUT v Praze

8. července 2009

Společnost Škoda Auto a ČVUT v Praze uzavřeli v úterý 7. července 2009 ve Škoda Auto Muzeu smlouvu o vzájemné spolupráci. Smlouva se týká odborné přípravy studentů ČVUT v Praze a je realizována na všech úrovních vzdělávání bakalářských, magisterských i doktorských studijních programech, tak i v oblasti celoživotního vzdělávání. Význam spolupráce spočívá ve vzájemné podpoře při rozšiřování odborného vědění, know-how a nových technologií.

„ČVUT v Praze je pro naši společnost strategickým partnerem v oblasti vzdělávání a v oblasti transferu technologií. Smlouva navazuje na předchozí aktivity a řadu úspěšných společných projektů, jako např. spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje, program Forschung VW, vybavení laboratoří, odborné konference, studentské soutěže a sponzorské podpory nadace ČVUT Medialab s podporou Evropského sociálního fondu,“ uvedl Klaus Dierkes člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za personalistiku a lidské zdroje.

„Podpis Smlouvy o spolupráci dává základ široké paletě společných aktivit renomované vysoké školy a předního průmyslového podniku a přispěje k prospěchu oběma smluvním stranám,“ uzavírá Dierkes.

Společným cílem projektu je podpora a zvyšování atraktivity studia v technických oborech. Přínosem spolupráce je konfrontace teoretického studia a praxe v podobě zapojení expertů ze společnosti Škoda Auto jako externích vyučujících, poskytování témat závěrečných studentských prací, včetně konzultací s odborníky, spolupráce na ročníkových projektech, poskytování odborných praxí. Společnost Škoda Auto jako zástupce průmyslového sektoru má možnost ovlivňovat profil budoucích absolventů vysokých škol a případně přispět k inovacím studijních plánů jednotlivých oborů.

-ric- ; Škoda