aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Dnes budou zemědělci blokovat některé silnice

29. června 2009

Zemědělci neodvolali blokádu silnic a rychlostních komunikací ani přesto, že v některých krajích jsou velké dopravní problémy již přes týden trvající povodně. Farmáři hodlají blokovat pomalou jízdou cesty od 9:00 hodin ráno.

Zemědělci chtějí upozornit na nízké výkupní ceny mléka a vůbec všeobecně špatnou situaci v českém zemědělství. Protesty se očekávají na dálnici D1 v okolí Brna a na Vysočině, na dálnici D5 mezi Prahou a Plzní, ale také na silnici E55 v okolí Tábora a na komunikace na Rychnovsku ve východních Čechách.

Farmáři usilují o to, aby stát stanovil minimální ceny mléka, jako je to třeba u cukrové řepy. Vedle situace chovatelů mléčného skotu, která je podle agrárníků kritická, chtějí zemědělci upozornit také na údajně špatnou koncepci českého zemědělství. Vlády ostatních evropských zemí podle Veleby svým farmářům v kritických okamžicích pomáhají výrazně více než český kabinet.

Kvůli nízkým výkupním cenám mléka, které v celé Evropě panují od loňského podzimu a jež podle chovatelů nepokrývají ani výrobní náklady, se už na jaře uskutečnilo několik demonstrací v Česku i v dalších evropských zemích. Naposledy několik tisíc evropských zemědělců protestovalo v pondělí během summitu EU v Bruselu, převážně byli z Německa.

-ric- ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >