aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Smutné prázdninové statistiky se musí změnit...

26. června 2009

Včera v odpoledních hodinách se uskutečnila společná tisková konference Ministerstva dopravy ČR a Policejního prezidia ČR zaměřená na bezpečné prázdniny v provozu na pozemních komunikacích.

Tiskové konference se zúčastnili ministr dopravy Gustáv Slamečka a ředitel služby dopravní policie plk. Leoš Tržil.

Tiskovou konferenci zahájil ministr dopravy. „Zvýšenou mírou informování veřejnosti o aktuálních tématech, novinkách a plánovaných akcích chceme přispět ke snížení počtu nehod během období letních dovolený,“ uvedl ministr dopravy Gustáv Slamečka. „Každý pátý usmrcený při dopravní nehodě zemřel v loňském roce v období prázdnin. To jsou smutná čísla, která se musí změnit,“ dodal Slamečka

Ředitel dopravní policie plk. Leoš Tržil v úvodu připomněl vývoj nehodovosti za období letních prázdninových dnů minulého roku a na statistická data navázal důležitými informacemi pro řidičskou veřejnost ale i všechny ostatní účastníky provozu. Připomenuty byly zásady bezpečného cestování v prázdninovém provozu, mimo jiné příprava (nejen vozidla) na dlouhou cestu, úskalí, která mohou na silnicích řidiče potkat.

Na závěr ředitel dopravní policie podotkl: „K vyšší bezpečnosti v prázdninovém provozu musíme dospět všichni společným úsilím.“ Připomněl tak, že největší podíl na snižování nehodovosti a jejích následků mají především samotní účastníci provozu.

-ric- ; PČR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >