aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

BESIP Team Ministerstva dopravy se chystá do Liberce

22. června 2009

Den s Policicí České republiky bude 19. června v Liberci další příležitostí, které se chopí BESIP Team, aby oslovil maximum lidí s problematikou bezpečnosti silničního provozu.

Tento úspěšný projekt Ministerstva dopravy už od roku 2006 poutá pozornost návštěvníků akcí, které tematicky souvisejí s motorismem nebo bezpečností, jako jsou motoristické výstavy, soutěže nebo právě Dny s Policií ČR či Dny Integrovaného záchranného systému. Je k tomu vybaven řadou zajímavých technických prostředků. Jedním z nich je například simulátor nárazu, který je neocenitelným pomocníkem při propagaci bezpečného chování na našich silnicích.

„Umí totiž velice věrně nasimulovat fyzikální síly, které působí na člověka v interiéru vozu při čelním nárazu,“ vysvětluje Mgr. Zuzana Ambrožová, vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy a dodává: „I když jde o simulaci nárazu v pouhé třicetikilometrové rychlosti, každý snadno pochopí, co by se dělo při rychlosti mnohem vyšší. A poté určitě nemá problém přijmout nařízení ohledně používání bezpečnostních pásů, dětských autosedaček nebo rychlostních limitů.“

V prezentaci BESIP Teamu nechybí ani řidičské trenažéry osobního auta a motocyklu, mobilní výstavní systém, ukázky správně konstruovaných dětských autosedaček či předvedení kvalitně vybaveného jízdního kola. Odborné rady každému zájemci poskytnou proškolené hostesky. O dobrou náladu se stará příjemná hudba i nápadité moderované vstupy.

„Hlavní předností BESIP Teamu je schopnost přímé osobní komunikace s lidmi v jednotlivých regionech, což je jeden z nejlepších způsobů preventivní činnosti,“ upozorňuje Zuzana Ambrožová.

BESIP Team je koncipován tak, aby dokázal oslovit všechny, kteří se jakýmkoliv způsobem podílejí na stavu bezpečnosti na pozemních komunikacích – včetně cyklistů a chodců. Svou činností pomáhá k vzájemné toleranci a pochopení jednotlivých skupin účastníků silničního provozu, které dokáže motivovat k předvídavosti a zodpovědnosti. Navíc je přijatelný pro všechny věkové skupiny včetně dětí a seniorů. Je naprosto flexibilní - dokáže operovat zrovna tak v interiérech veletržních hal, jako na frekventovaných náměstích.

V letošním roce má BESIP Team v plánu 62 akcí, které jsou plánovány tak, aby se v každém regionu představil minimálně třikrát.

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >